Över 25 års erfarenhet av innehåll,

webb och marknadsföring

Under sju år var jag kommunikationsansvarig för Marinmuseums ubåtshall.

Kommunikationsansvarig


Föreställ dig att man tar en ubåt från kalla kriget, drar upp den på land och sedan konstruerar en spektakulär byggnad över alltsammans med målet att skapa en av Sveriges häftigaste museiattraktioner. Under sju år var jag kommunikationsansvarig för detta häftiga projekt. Något som innebar att jag arbetade med allt från strategier, planer och målgruppsanalyser, till det handfasta arbetet med innehållsproduktion, PR och marknadsföring. Året efter invigningen 2014 utsågs Marinmuseum till årets museum. Bland annat på grund av den lyckade kommunikationen. Något som gjorde mig omåttligt stolt.

Textproduktion


Skrivande är något som jag ägnar mig åt i stort sett varje dag. Antingen på uppdrag av andra, eller för min egen del. Som utbildad journalist har jag såklart skrivit många redaktionella texter genom åren, men eftersom jag främst har arbetat som kommunikatör och marknadsförare så har det också blivit mycket annat. Allt från texter optimerade för hemsidor, till snärtiga texter anpassade för inlägg i sociala kanaler. Men också pressmeddelanden och säljande texter till annonser och reklambroschyrer. 

Boken Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona av Joakim K E Johansson och Morten Ravnbö.
Boken Street - En handbok om gatufoto av Joakim K E Johansson och Magnus Fröderberg.

Webb och sociala medier


Redan på 90-talet satt jag och knackade hemsidor i Netscape. En av mina första sajter var ett nöjesmagasin på nätet. När sociala medier kom kastade jag mig med huvudet före in i denna  värld som så tydligt har påverkat hur vi kommunicerar med varandra. Sedan dess har arbete med webb och sociala medier varit en stor del av min arbetsvardag. Något som har handlat om allt från redaktörskap, innehållsproduktion och annonsering, till projektarbeten för att ta fram nya webbplatser. Liksom utvärdering, statistik och analys. 

Videoproduktion


Jag är förvisso ingen Ingmar Bergman, men film/video har jag ägnat mig åt under hela mitt yrkesliv. Det har handlat om långa filmer, korta filmer och under senare år inte minst om filmer anpassade för sociala medier. Under dessa projekt har jag både stått bakom kameran, intervjuat, skrivit manus, redigerat och agerat producent.  

Städskolan - en videoproduktion av Joakim K E Johansson och Mattias Olsson.
Boken Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona av Joakim K E Johansson och Morten Ravnbö.

Fotografering


Fotografering är inte bara en passion och ett intresse som jag har haft ända sedan jag var en fjunig tonåring, utan också något som har ingått i mina ordiarie arbetsuppgifter under de senaste 25 åren. Det mesta som går att fotografera har hamnat framför min kamera. Bland annat har jag erfarenhet av redaktionella bilder, porträtt, evenemang, inredning, mat, motorsport, turism och produktfotografering. Jag har också fotograferat till två böcker. En kokbok och en historiebok. Vill ni se bilder från mina personliga projekt kan ni ta en titt på mitt instagramkonto.

Redaktör


Genom åren har jag varit redaktör för mängder med publikationer. Allt från tidningsbilagor och kommuntidningar, till böcker och forskningsrapporter. En publikation som jag är extra nöjd med handlar om det nordiska arbetet med att skapa så kallade åldersvänliga städer. Det var min dåvarande kollega Ann Jönsson på Nordens välfärdscenter som skrev texterna och jag agerade redaktör. Publikationen mottogs mycket varmt och den ledde också till en podcastserie och ett antal konferenser om arbete för åldersvänliga städer i Norden.

Städskolan - en videoproduktion av Joakim K E Johansson och Mattias Olsson.
Fotosidan Poddradio av Joakim K E Johansson och med fotograf Micke Berg.

Podcastproduktion


En gång i tiden jobbade jag som reporter och nyhetsuppläsare på Sveriges Radio. Det var väldigt kul, men eftersom jag inte hade det rätta radiuoutseendet fortsatte jag inte med radio. Däremot började jag så smånigom att podda. Bland annat för Fotosidan, som är nordens största community för fotografer och som också ger ut ett tryckt magasin sex gånger om året. Jag har också en egen podd som handlar om gatufoto - min stora passion här i livet. Lyssna gärna på intervjun med den utmärkte fotografen Payman Hazheer. 

Hjälper er med text, foto och video för alla kanaler

Behöver ni en extra resurs i ett projekt? Eller någon som snabbt kan ta på sig ett kortare eller längre uppdrag för att hjälpa till med innehåll som text-, foto- och videoproduktion?
Då finns jag här för er. Tveka inte att kontakta mig!

unsplash